Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 ще се състезава на Интерлагос до 2030-та

F1 ще се състезава на Интерлагос до 2030-та

354
0
Интерлагос, Бразилия
снимка, Алфа Ромео

F1 ще се състезава на Интерлагос до 2030-та. Това стана ясно, след като ръководството на световния шампионат удължи с още 5 години споразумението с промоутъра на събитието. По този начин F1 ще продължи да посещава Бразилия до края на настоящото десетилетие.

Интерлагос е включена в програмата на F1 преди точно 50 години и е една от най-емблематичните писти в света. Първоначално дизайнът на трасето е вдъхновен от състезателните писти в Обединеното кралство, Съединените щати и Франция. След това части от Интерлагос, включително известните S-образни зави на Сена, са възпроизведени на други места

Със своята карнавална атмосфера, Интерлагос е била сцена на някои от най-запомнящите се моменти в историята на F1. Тук се включва емоционалната победа на легендата Аертон Сена през 1991 г. Други специални моменти са спечелването на световния шампионат от Кими Райконен през 2007 г. и вълнуващата битка между Люис Хамилтън и Макс Верстапен през сезон 2021.

Миналогодишния старт на Интерлагос посрещна общо 235 000 фенове. Това бе един драматичен рейс уикенд, в който Джордж Ръсел спечели както спринта, така и първата си победа в F1. Междувременно Кевин Магнусен спечели квалификацията и потегли от полпозишън в спринтовото състезание. Като цяло Интерлагос отново предостави един наистина забавен състезателен уикенд.

Удължаването на договора на Интерлагос е следствие от неотдавнашните значителни инвестиции на администрацията на кмета на Сао Пауло. Тя се стреми да модернизира трасето в място, подходящо за провеждане на по-широки развлекателни събития, включително музикални концерти

Освен това, събитието продължава да се развива под ръководството на промоутъра „MC Brazil Motorsport“. Той  подкрепен от Мубадала. Инвестиционната компания работи в тясно сътрудничество с град Сао Пауло за подобряване на преживяването на феновете и поставя по-голям акцент върху екологичните, социалните и управленските инициативи.

„Радвам се да обявя, че ще останем на Интерлагос до 2030 г. Нямам търпение за още много години на прекрасната атмосфера, която бразилските фенове създават“, сподели Стефано Доменикали.

„Бразилия има толкова богато състезателно наследство, а тази емблематична писта е любима на пилотите и феновете по целия свят. Тя въплъщава всичко, което е прекрасно в състезанията. С нетърпение очакваме да видим как ще се развива през следващите години, за да създаде още по-добро изживяване за всички“, допълни главният изпълнителен директор на F1.

„Удължаването на договора за състезанието от F1, излъчвано в около 180 държави, затвърждава града ни като световен лидер в провеждането на големи събития с икономическо и социално въздействие. Всичко това генерира работни места, приходи и възможности“, коментира Рикардо Нунеш.

„Всяка година напредваме и в програмата си за устойчиво развитие. Включваме иновации за преодоляване на предизвикателствата и осигуряване на повече ползи за град Сао Пауло и Бразилия“, добави кметът на Сао Пауло.

„За мен е голяма чест да удължа договора, който гарантира мястото на Сао Пауло и Интерлагос в календара на F1. Това е признание за работата, която вършим, както и за решаващата подкрепа на кметството на Сао Пауло“, заяви Алън Адлер.

„Да продължим да бъдем партньор на F1 е въпрос на голяма гордост. Сега веднага ще започнем да планираме за следващите години, за да можем да имаме още по-добри стартове от Гран при през следващите години“, каза още CEO-то на Гран при на Сао Пауло.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Esporte na Band (@esportenaband)