Начало Избрани F1 ще запази минута мълчание в памет на кралица Елизабет II преди...

F1 ще запази минута мълчание в памет на кралица Елизабет II преди старта на състезателния уикенд в Монца

526
0
ФИА, Формула 1, F1
снимка: Спас Генев

Отборите и пилотите от F1 ще запазят минута мълчание в бокса преди старта на първата тренировка в Монца. Така те почетат паметта на бившата кралица Елизабет II. Британският монарх почина в четвъртък вечер на 96-годишна възраст.

Новината за смъртта на кралицата предизвика множество реакции в света на автомобилните състезания и Формула 1. Ръководството на световният шампионат почете паметта на кралица Елизабет II.

„Формула 1 скърби за смъртта на Нейно величество кралица Елизабет II. В продължение на повече от 70 години тя бе посветила живота си на служба на обществото и я вършеше с достойнство и отдаденост, вдъхновили много хора по света. F1 изказва най-искрените си съболезнования на кралското семейство, на народа на Великобритания и британската общност“, заяви главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали.

„Толкова ми е тъжно да чуя за кончината на Нейно Величество кралица Елизабет II. Нейната отдаденост на страната ни и благородното ѝ ръководство бяха вдъхновяващи за много поколения хора в Обединеното кралство и по света“, каза пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел.

„Моето семейство и аз изпращаме най-дълбоките си съболезнования на кралското семейство и на всички, които се възхищаваха на нейните заслуги към страната ни в продължение на седем десетилетия. “

Екипът на Макларън Рейсинг промени своите профили в социалните мрежи в черно в знак на уважение. Британският отбор си спомни за влиянието, което е имала кралицата. Британският отбор публикува и снимка от деня, в който Елизабет II открива сегашната фабрика на технологичния център в Уокинг.

Пилотите и официалните лица от Формула 1 ще се съберат в питлейна на пистата Монца десет минути преди началото на първата тренировка в 14:00 ч. местно време. По този начин ще бъде отдадена почит към бившия монарх на Обединеното кралство.

Също така се планира да бъде отдадена заслужена почит на кралица Елизабет II на стартовата решетка преди началото на състезанието в неделя. Подробностите за това все още не са уточнени.