Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ф1 трябва да има още едно състезание в САЩ, смята Зак Браун

Ф1 трябва да има още едно състезание в САЩ, смята Зак Браун

40
0

Формула 1 трябва да има още едно състезание в САЩ от 2019 г. Това смята главният изпълнителен директор на CSM Sport & Entertainment Зак Браун. Последният обяви наскоро, че напуска поста си в края на годината. А това породи спекулации, че той се подготвя за заеме сериозен пост в новото управление на Ф1, където собственик вече е американската компания Liberty Media.

Наскоро новият шеф във Ф1 Чейс Кери призна, че едно от нещата, от които е за интерсован в бъдеще е, Гран при да има по-голямо разпространение в в САЩ. Според Браун това може да стане през 2019 г. “Това ще бъде приоритет, заяви Зак пред motorsport.com относно второ състезание в САЩ. – Ще отнеме известно време. Затова не мисля, че ще видим такова през 2017 или 2018 г. Но мисля, че през 2019 или 2020 г. ще видим второ състезание в Америка.

Според Браун влиянието на спорта в Щатите ще се увеличи в следващите години не просто защото от Liberty Media са американци. „Смятам, че Ф1 ще се разрасне в САЩ, защото това ще бъде голям географски фокус за спорта. Това е най-големият и най-узрял спортен пазар в света, каза още Браун. – Те (Liberty Media) вече казаха колко важни са европейските писти, но разбира се Северна Америка е важна като цяло. И те знаят този пазар много добре.”

Организаторите на Гран при на Мексико също подкрепиха идеята за повече състезания в САЩ, защото те смятат, че това ще даде тласък на всички надпревари в тази част на света и ще предизвика по-голям интерес сред феновете. От 2012 г. насам Гран при на САЩ се завърна в календара със състезанието в Остин, а миналия сезон това стори и Мексико с обновената писта Ерманос Родригес.