Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 F1 заплаши да блокира изгледа на хотели, казина и ресторанти към пистата...

F1 заплаши да блокира изгледа на хотели, казина и ресторанти към пистата в Лас Вегас ако не платят по $1500 на човек

3911
0
Лас Вегас
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Гран при на Лас Вегас не е просто ново попълнение в календара на Формула 1. За това състезание ръководството на спорта от страна на Либърти Медия вложи усилия за реклама, каквито не е полагало за почти целия шампионат. Сега обаче от Формула 1 заплашват директно да блокират изгледа на хотели, казина и ресторанти към пистата ако не платят сериозни суми.

Пистата в Лас Вегас ще се изгради на така наречения Лас Вегас Стрип. Дългият малко под 7 километра участък е известен с високата концентрация точно на хотели и казина

Някои от тях са сред най-големите и прочути в целия град. Мястото е огромна туристическа атракция. Сред туристическите оферти има специални предложения от типа на „Какво може да се прави на Лас Вегас Стрип“ и за тези, които не отсядат в хотелите в тази ограничена площ. Формула 1 ще е сред основните атракции в продължение на доста време, но това като че ли се превръща проблем.

От F1 искат от хотелите, казината и заведенията с изглед към пистата да платят по 1500 долара на човек. Информацията е на вестник „Ню Йорк Пост“. Сметката се прави като се проверява от колко места в тях може да се види трасето.Съответно се изчислява приблизително колко хора могат да се съберат там.

За някои места сумата възлиза на над $2 млн. Това означава, че според Формула 1 отделни хотели и ресторанти могат да предоставят на над 1300 души място, откъдето да наблюдават надпреварата без да си купуват билети

Заплахата е, че ако не платят, от F1 ще издигнат физически бариери. Има вариант и да насочат стратегически светлини, които да скрият изгледа към пистата.

От Либърти Медия разпратили до засегнатите места писмо. В него се казва: „Гран при на Лас Вегас ще положи усилия да осигури видимост на лицензираните райони към пистата.“

Това вероятно означава местата, където имат достъп зрители с билети. Подобни мерки бяха предприети преди години в Монте Карло. Целта пак бе ограничаване възможностите на хора без билети да гледат състезанието по улиците на Монако.

Реакцията от страна на засегнатите не е добра. Вложенията за изграждане на каквато и да е структура на Лас Вегас Стрип възлизат на милиарди.

„Те буквално ни изнудват. Прекалено е да кажеш на някого, който вече е похарчил милиарди за съответната собственост, че първо ще затвориш Стрип-а за изграждане на трасето, а после ще искаш да си плати за „местата“. Това е ограничаване възможностите на хората и да извлекат полза от публично събитие по улиците на Лас Вегас“, твърдят пожелали анонимност източници.