Начало Избрани F1 обяви партньорство с Тотнъм Хотспър

F1 обяви партньорство с Тотнъм Хотспър

1073
0
F1 и Тотнъм Хотспър
снимка, F1

F1 обяви партньорство с Тотнъм Хотспър. Световният шампионат обединява усилия с британския футболен клуб в опит да идентифицира и насърчи ново поколение млади таланти в моторните спортове.

Сътрудничеството на F1 и Тотнъм Хотспър ще продължи 15-години. То ще доведе до изграждането на първото в света съоръжение за електрически картинг, което ще бъде разположено на най-дългата закрита картинг писта на ултра модерния стадион „Тотнъм Хотспър“ в Лондон

Високотехнологичното съоръжение на стадиона ще бъде единственото по рода си в Европа. Очаква се то да бъде открито по-късно тази година и ще разполага с отделни писти за възрастни и юноши. И двете трасета ще бъдат акредитирани от Националната картинг асоциация. Това ще го превърне в потенциално бъдещо място за провеждане на състезания от националния шампионат по картинг. Съоръжението, разположено под южната трибуна на стадиона, ще включва също интерактивни дейности в областта на моторните спортове и заведения за хранене.

F1 и Тотнъм Хотспър ще разработят и нова академия за пилоти. Нейната цел ще бъде да разшири кръга от таланти в моторните спортове и да помогне за идентифицирането на следващото поколение състезатели от F1.

Ръководството на световния шампионат и британския футболен клуб ще провеждат образователни дейности за училищата. По този начин те ще местните младежи към моторните спортове и ще покажат възможностите за кариера и пътища в области като инженерство и разработване на различен вид софтуер.

Ключов акцент в партньорството ще бъде създаването на възможности за стаж и кариера за местните младежи, както и увеличаването на разнообразието в автомобилния спорт. Това важи особено за жените и слабо представените групи.

F1 ще си сътрудничи с Тотнъм Хотспър и в инициативи за устойчивост, които насърчават отговорността към околната среда. F1 иска да бъде с нулеви въглеродни емисии до 2030 г. Ангажиментът на световния шампионат е в тясно съответствие с целите на Тотнъм Хотспър. Отборът от Северен Лондон е подписал рамката на ООН за спортни дейности за климата „Race to Zero.“ Така трябва да бъдат намалени наполовина емисиите на парникови газове до 2030 г.

„Тъй като продължаваме да развиваме нашия спорт, партньорството със световноизвестни марки като Тотнъм Хотспър ни позволява да представим F1 и моторните спортове на нова и по-разнообразна аудитория. Картинг изживяването ще бъде дестинация и място, което семейства, приятели и амбициозни пилоти от цял свят ще искат да посетят и да се насладят. Следователно ще се привлекат нови аудитории и предложат достъпна входна точка към света на моторните спортове“, сподели Стефано Доменикали.

„Двете ни марки имат обща визия за създаване на възможности за кариера, които променят живота. Така ще има насърчаване на разнообразието и приобщаването. Пример за това е наскоро обявената F1 Academy. Освен това ще продължаваме да стимулиране на екологичната устойчивост. Вярва, че нашето иновативно партньорство ще осъществи всичко това“, добави главният изпълнителен директор на F1.

„Построихме този невероятен стадион през 2019 г. Оттогава амбицията ни винаги е била да видим докъде можем да разширим границите в предоставянето на преживявания от световна класа. Искаме те да привличат хора от цял свят през цялата година. Успяхме да привлечем най-големите имена в областта на спорта и развлеченията в Лондон N17. Изключително сме развълнувани от дългосрочно партньорство с F1. Надява се то да има добър принос върху нашите глобални, национални и местни общности“, заяви председателят на Тотнъм Хотспър Даниел Леви.

„Поздравявам Тотнъм Хотспър и F1 за това иновативно партньорство. Новото съоръжение за картинг се вписва идеално в мисията на Motorsport UK да вдъхновява и дава възможност на повече хора да участват в нашия спорт. Знам, че това ще се случи в безопасна, справедлива, забавна, приобщаваща и прогресивна среда. Очаквам с нетърпение да видя още повече хора да се наслаждават на картинга. Искам най-вече да видя по-голямо разнообразие сред посетителите“, каза председателят на Motorsport UK Дейвид Ричардс.