Начало Автомобили F7x – европейска премиера на Haval на Автосалон София 2019

F7x – европейска премиера на Haval на Автосалон София 2019

1183
0
Haval
снимка: Българска Автомобилна Индустрия

Българска Автомобилна Индустрия показва най-новите модели от гамата на Haval на Автосалон София 2019, който продължава до неделя, 20 октомври. Haval е марка на най-големия частен китайски производител Great Wall Motors и една от трите най-големи световни марки специализирани в производството на SUV автомобили.

В момента Great Wall Motors разполага с 8 R&D центрове, два от които се намират в Европа. По този начин производителят гарантира, че последните технологични постижения от автомобилния свят ще бъдат интегрирани в автомобилите, които предлага. Компанията непрекъснато инвестира и в разработката на собствени двигатели и трансмисии, в това число и на платформи за алтернативно задвижвани автомобили. Целта на производителя е до 2023 година електрическите и хибридни модели HAVAL да доминират в неговото портфолио.

Моделът, който направи дебют пред българска публика веднага след представянето му в Китай, е технологичният, интелигентен и впечатляващ SUV Haval F7x

България е и първият външно-търговски пазар, на който GWM ще предлага този автомобил. Това, което отличава моделите от F серията на Haval от познатата до този момент H серия, e постигнатото технологично съвършенство.

Моделът ще се предлага с двулитров, бензинов турбо двигател с мощност от 224 к.с. и 385 Nm въртящ момент. F7x разполага с интелигентно 4х4 задвижване и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Високотехнологичният автомобил е с ниво на автономност L2, което означава, че управлението му може да бъде поето почти напълно от автопилота. Част от интегрираните в него системи са адаптивен круиз контрол, система за предотвратяване на челен сблъсък с функция за автономно спиране и разпознаване на пешеходци, активен асистент за спазване на лентата на движение и за поддържане на траекторията.

Колата разполага и със система, която разпознава пътните знаци и дали шофьорът е изморен. F7x е първият купе-кросоувър в гамата на Haval, който въпреки своя скосен покрив предлага достатъчно вътрешно пространство и комфорт за пасажерите. Моделът ще бъде пуснат в продажба през първата половина на 2020г., като цената на експоната на Автосалон София е 62 990 лева с вкл. ДДС.

На щанда на Haval е и фейслифт версията на добре познатия на българския пазар модел Haval H2

Той е с ново, по-модерно излъчване и редица подобрения в интериора. Фейслифт версията ще се предлага с 1.5 литра, бензинов двигател, 4х4 задвижване и автоматична или ръчна скоростна кутия. В автомобила е добавена Apple CarPlay система.

Най-продаваният представител от гамата на Haval в световен мащаб – моделът H6 също е сред експонатите на щанда. Той се предлага в България от края на миналата година. Само в рамките на автомобилното изложение за него важат промоционални условия за покупка. За първи път пред българска публика е показан и най-големият представител от гамата на Haval – H9. Той е задвижван от 2,0-литров, четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, с мощност 245 к.с., съчетан с 8 степенна автоматична скоростна кутия ZF. Експонатът е 5-местен, но H9 се предлага и със 7 места.

Българска Автомобилна Индустрия представи и най-новата марка за българския пазар – ORA. ORA е бранд на Great Wall Motors, специализиран в производството на електрически автомобили. Под капака на представения модел Ora IQ е поместен електромотор с мощност 163 конски сили, захранван от литиево-йонна батерия с капацитет 46.5 киловатчаса. При напълно заредена батерия този електромобил може да измине пробег до 400 км.