Начало Top Moto News Фабио Куартараро на полпозишън в Льо Ман

Фабио Куартараро на полпозишън в Льо Ман

274
0
Куартараро Ямаха
Фабио Куартараро, снимка Ямаха SRT
Фабио Куартараро записа трети полпозишън за сезона в днешната квалификация за Гран при на Франция в MotoGP. На пистата Льо Ман пилотът на Ямаха SRT изпревари с 222 хилядни Джак Милър от тима на Прамак Дукати. Първата редица допълни заводския състезател на Дукати Данило Петручи, на 359 хилядни от времето на Куартараро. Това е първи полпозишън за Фабио на родна земя.


Най-бързи в Q1 бяха пилотите на Дукати Данило Петручи и Франческо Баная. Разочарование претърпя пилотите на Сузуки Жоан Мир и Алекс Ринс, които ще стартират утрешната Гран при на Франция от 14-та и 16-та позиция.

В началото на втората квалификация лидер бе полситъра от Каталуния Франко Морбидели, следван от Винялес и Куартараро. След това лидер бе Фабио, който води битка за първото място с Джак Милър. Австралийският пилот записа невероятна обиколка и бе временно на първа позиция, но Куартараро подобри неговото време и спечели третия си полпозишън за сезона и първи такъв във Франция. Трети финишира Данило Петручи. Втората редица бе за Кал Кръчлоу (LCR Хонда), Маверик Винялес (Ямаха) и Андреа Довициозо с Дукати. В топ 10 намериха място и съотборника на Милър Франческо Баная, Пол Еспаргаро (КТМ), Йохан Зарко (Авинтия Дукати) и Валентино Роси (Ямаха).