Начало Автомобили Фабриката на Mercedes-Benz започва производството на SLS AMG

Фабриката на Mercedes-Benz започва производството на SLS AMG

185
0

Новият „крилат” модел е вече на производствената линия. След световната премиера на изложението във Франкфурт през септември 2009, серийното производство на SLS AMG започва в Зинделфинген – най-големият производствен център на Mercedes-Benz.

Произведено в Зинделфинген, което важи и за SLS AMG, е гаранция за високо качество„, казва д-р Дитер Цетче, председател на борда на директорите на Даймлер АГ и изпълнителен директор направление Mercedes-Benz Cars. „От края на март нашите клиенти ще могат сами да се уверят в това„, допълва Цетче.

Mercedes-Benz SLS AMG беше посрещнат изключително добре от нашите клиенти,“ казва д-р Йоахим Шмит, ръководител маркетинг и продажби Mercedes-Benz леки автомобили. „Дори преди същинската поява на пазара, поръчките надминаха нашите очаквания. Това показва, че вълнуващият дизайн и необичайната концепция на нашия „крилат” модел много точно съответстват на вкуса и желанията на потенциалните ни клиенти.

През лятото на 2008 фабриката на Mercedes-Benz в Зинделфинген беше наградена с отличието J.D. Power Award от престижния американски инстиут за пазарни проучвания J.D. Power and Associates. Наградата се присъжда за автомобилен завод с най-добро качество на крайната продукция в света. „Горди сме, че новият SLS се произвежда в Зинделфинген. Световно признатото най-високо качество на продукцията директно ще облагодетелства клиентите на SLS AMG„, казва Волкер Mьоринвег, председател на борда на директорите на Mercedes-AMG GmbH.

Ръчна работа в три етапа на производството

Наблягането на ръчна работа в процеса на производство е съществена характеристика за SLS – при изработка на алуминиевата конструкция, двигателя и в етапа на финалното асемблиране. Шасито и алуминиевата каросерия са произведени от Magna Steyr Fahrzeugtechnik GmbH в Грац/Австрия. При създаването на олекотената конструкция на SLS AMG са използвани иновативни технологии и е постигната маса от само 241 килограма. Ръчната изработка също е задължителна и във фабриката за двигатели на AMG в Афалтер, където 420 kW(571 к.с.) AMG 6.3-литров V8 двигател се сглобява на принципа „един човек, един двигател”.

Монтажните линии и производствените съоръжения в Зинделфинген бяха усъвършенствани и покриха най-високите стандарти, за да поемат финалното асемблиране на Mercedes-Benz SLS AMG. Тъкмо там внимателно подбрани, виско квалифицирани специалисти прозивеждат модела в значителна степен ръчно. Премиум качеството се осигурява не само от непрестанния мониторинг на текущите производтсвени процеси. В завършителния етап автомобилът е предмет на допълнителни щателни проверки на качеството.

Пазарната премиера на трикратно награденият Mercedes-Benz SLS AMG е 27 март 2010 година, когато автомобилите ще влязат в продажбените центрове на марката и първите поръчали ще си тръгнат със своя SLS.

Пазарната цена за България на SLS AMG е 293 689,39 лева без ДДС.

Още за модела