Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фантастичен дебют на Браун Гран при

Фантастичен дебют на Браун Гран при

42
0

Невероятен дебют направи отборът Браун Гран при на пистата Албърт парк в Мелбърн. След почти фантастичното спасение на екипа и броени дни тестове днес Дженсън Бътън и Рубенс Барикело окупираха първа редица на стартовата решетка за Гран при на Австралия. Бразилецът бе по-бързият от двамата в първите две части на тренировката за място, но в крайна сметка съотборникът му спечели четвъртия полпозишън в кариерата си.

Да взема първа позиция в дебютния ни състезателен уикенд е фантастично постижение. Последните четири месеца бяха страшно трудни за екипа и преминаването от ситуация, в която дори не знаеш дали ще се състезаваш до спечелването на полпозишън е просто невероятно. Разбира се, утре е най-важният ден от уикенда. Има още много работа за постигане на успешен резултат. Сега обаче трябва да се сетим къде бяхме и да се насладим на момента – коментира Бътън.

Барикело също поздрави целия тим и обясни, че нестабилност на предната част е причина да изостане от съотборника си в края на квалификацията.

Шефът и собственик на отбора Рос Браун пък остана верен на себе си. Въпреки радостта от постигнатото, той гледа към надпреварата:

Условията на трасето бяха по-добри в сравнение с тези вчера и видяхме, че гумите работят по по-познат начин. Освен това благодарение на направените след първите сесии позитивни промени и двамата ни пилоти разполагаха с добре балансирани коли, което им позволи да се съсредоточат върху гонене на време за обиколка. Работата обаче е наполовина свършена и целият ни фокус сега е върху извличането на възможно най-добър резултат от надпреварата.

Още по-окуражаващ за Браун и екипа му факт е, че моделът BGP 001 върви и е с поведение, което изцяло отговаря на симулациите и предварителните очаквания на инженерите.