Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фаворити ли са Ферари според другите пилоти?

Фаворити ли са Ферари според другите пилоти?

46
0

Напоследък се говори доста, че Ферари разполагат с най-силната кола за 2010 година. Техният F10 бе похвален много от настоящия световен шампион Дженсън Бътън, а Фернандо Алонсо каза, че това е най-добрата кола, която е карал в кариерата си.

Себастиан Фетел обаче е категоричен, че е прекалено рано да се говори, че Скудерията е изпреварила конкуренция. Пилотът на Ред Бул е на мнение, че неговият екип и тези на Ферари, Макларън и Мерцедес са много близо един до друг, но без да има явен фаворит.

Ферари изглеждат доста силни“ – коментира германецът пред „Залцбургер Нахрихтен“. „Но всички топ отбори правят подобрения по колите си, така че тепърва има какво да видим… Все още е рано да се направи оценка кой колко е силен.“

Както стана дума, Бътън обаче похвали много колата на Ферари, допълвайки, че следващите най-силни са съответно Ред Бул, Макларън, Мерцедес и Форс Индия. Адриан Сутил дори каза, че би заложил пари на своя отбор, въпреки че преките им конкуренти от Заубер, Рено и Уилямс също не са слаби. Петер Заубер, от своя страна, коментира, че новият болид на Торо Росо му е направил много силно впечатление.

Според мен ще бъдем между 8-мо и 12-то или 8-мо и 15-то място“ – каза пред „АС“ Хайме Алгерсуари от Торо Росо. Младият испанец смята, че Ферари, Ред Бул и Макларън са фаворити, като допълва: „Мисля, че сме на едно равнище с Рено и Заубер. Не можем да знаем с какви количества гориво карат от Мерцедес; понякога са на три-четири секунди зад най-добрите времена, а понякога са най-бързите.“

Михаел Шумахер не бърза с коментарите, като само уточни, че очаква повече информация по време на теста в Барселона тази седмица.