Начало Картинг Федерацията по картинг отчете успешен сезон и раздаде своите награди

Федерацията по картинг отчете успешен сезон и раздаде своите награди

240
0

На скромно празненство Българската федерация по картинг спорт отчете успешна година. Въпреки трудните икономически условия, българските спортисти успяха да спечелят за първи път отборната купа по картинг в Югоизточно-европейската зона. Постигнати са три шампионски титли – Павел Лефтеров (KF-3), Стефано Ловчалиев (KF-2) и Мишел Георгиев (KZ-2), едно второто място на Александър Стоев (KZ-2) и две трети на Симеон Симеонов (Mini) и Симеон Богданов (KZ-2) в генералното класиране в международния шампионат.

Церемонията по връчване на наградите уважи лично министъра на спорта Свилен Нейков. Той награди Мишел Георгиев, обявен за картинг-пилот №1 на България за четвърта поредна година.

Шампион на страната в клас „Мини“ е Алекс Златанов, следван от Христо Пенов и Лора Христова, а в клас „Ротакс“ челната тройка е: Васил Коларов, Божидар Печев, Борис Малинов.

Отборен шампион за 2011 г. е Булавто (Варна), пред Русе Кар и София Ауто.

Министър Нейков връчи на Христо Пенов ваучер, чрез който Българската федерация по картинг спорт предоставя на Христо Пенов за ползване карт от висок клас. Момчето от Кюстендил го заслужи със спечелването на шампионата на новосъздадената Академия за млади пилоти. След него се наредиха Лора Христова и Захари Върбанов.

Г-н Йордан Върбицалиев връчи на Свилен Нейков плакет в знак на благодарност за подкрепата от страна на МФВС към картинг спорта и в частност към Академията за млади пилоти.

След официалната част министъра откликна на желанието на малките пилоти и се снима с всеки от тях.