Начало Други Феликс Баумгартнер ще кара Ауди R8 LMS в 24 часа на Нюрбургринг

Феликс Баумгартнер ще кара Ауди R8 LMS в 24 часа на Нюрбургринг

49
0
Феликс Баумгартнер

Името на Феликс Баумгартнер стана известно с изключителния му скок от ръба на космоса. Екстремният атлет се подготвя следващото събитие в кариерата си, а то ще е на прочутото трасе Нюрбургринг-Нордшлайфе.

Австриецът ще кандидатства за състезателен лиценз, след като Ауди му дадоха възможност да участва в легендарната автомобилна надпревара 24 часа на Нюрбургринг.

Фантастично е, че работим с Феликс Баумгартнер – коментира шефът на Audi driving experience Клаус Демел. – Като екстремен атлет той въодушеви милиони фенове по цял свят с изключителните си постижения. Сега го запознаваме с нашия спорт, предлагаме му професионалната среда на екипа ни и се вълнуваме много за това ново, общо приключение.

Баумгартнер ще е гост-пилот, като той вече има известен опит в автомобилни надпревари след няколко участия в едномаркови шампионати на Фолксваген Груп. Сега обаче ще кара кола, каквато не е опитвал: чистокръвното Ауди R8 LMS с 570 к.с. (419 kW) за GT3. Съотборници ще са му изключителни пилоти: петкратният победител в Льо Ман Франк Биела, трикратният първенец в Льо Ман Марк Вернер и Пиер Кафер.

Новата ми задача е безкрайно вълнуваща и нямам търпение да участвам в състезания заедно с Ауди. По време на първоначалните тестове със серийното Ауди R8 научих Нюрбургирнг. Направих известно количество километри и с Ауди R8 LMS на няколко различни трасета. Смятам новия проект за един от най-важните в живота си. Средата е перфектна, атмосферата – фантастична и Ауди се грижат страхотно за това да придобия достатъчно опит. На всички ни е ясно обаче, че на практика започвам от нулата – този спорт е нов за мен – призна 44-годишният Баумгартнер.

Той получава съвети и напътствия от бившия рали пилот и настоящ спортен директор Сеп Хайдер:

Феликс подхожда към новото изпитание точно като професионалист. Иска да учи, има добра преценка за условията и е безкрайно мотивиран. Всички членове на екипа го уважават след първоначалните тестове.