Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса очаквал да е в топ 3 в квалификацията

Фелипе Маса очаквал да е в топ 3 в квалификацията

40
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса очаквал да е в топ 3 в квалификацията за Гран при на Китай, призна самият той след сесията за разпределение местата на стартовата решетка за третия кръг от световния шампионат.

Беше добра сесия, колата работеше добре и бе бърза. Честно казано, след представянето ми във втората и трета свободни тренировки, очаквахме да стартирам (от позиция) в топ 3. Има вероятност обаче съперниците ни да са били малко повече гориво преди, а и стратегията има по-голямо значение от една-две позиции на грида – обясни бразилецът. – Днес видяхме различни избори. Ние предпочетохме да използваме софт от първото излизане в Q1, тъй като изглеждаше сложно да се стигне следващия сегмент с медиум. Това ни позволи да спестим по-твърдата смес за утре. Състезанието ще е дълго и всичко може да се случи. Управлението на гумите и тактическият избор определено ще са ключови фактори.

Фернандо Алонсо е трети в подреждането и отбеляза, че класирането и на двете коли на Скудерията в топ 5 е резултат, който го обнадеждава за надпреварата.

F138 е конкурентоспособен през целия уикенд досега, а това означава, че сме направили стъпка напред – дължим го на работата на отбора. Предстои ни доста дълга вечер, за да определим най-добрата стратегия, но това важи за всички, като се има предвид, че почти всичките ни основни съперници ще стартират със софт. Изборът на Ред Бул не ме притеснява, а Мерцедес износват гумите повече от нас – каза още той.