Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса се прибира в Бразилия

Фелипе Маса се прибира в Бразилия

51
0

Фелипе Маса се прибира у дома, в Бразилия, след като бе изписан от болницата в Будапеща, където бе след ужасяващия си инцидент по време на квалификацията за Гран при на Унгария. Пилотът на Ферари трябва да пристигне в Сао Пауло привечер, като заедно с него са съпругата му Рафаела и личният му лекар Дино Алтман, съобщиха официално от отбора. В интернет страницата на Скудерията се появи и първото интервю на бразилеца след катастрофата, което той даде преди да си тръгне за вкъщи. То дойде, след като в английския таблоид Нюз ъф дъ Уърлд се появиха цитати, приписани на Маса, а след това се разбра, че всъщност са на брат му.

Фелипе разказва в интервюто си, че знае какво се е случило, но не е разбрал какво става в момента, в който пружината от Браун-а на Рубенс Барикело го удари. На практика не помни нищо и е разбрал ситуацията от обясненията на лекарите.

– Когато видях Роб (Смедли, неговият състезателен инженер – б.а.), той ме попита дали помня Рубенс, но последното нещо, което помнех, бе, че бях зад него в края на бързата си обиколка във втората част на квалификацията, а след това – нищо – допълва Маса обяснението си.

Бразилският пилот благодари за благополучния изход от наистина тежката катастрофа първо на Господ, а след това на докторите на пистата, в болницата в Будапеща, на личния си лекар Алтман.

– Но искам също така да благодаря на всички, които се молиха и ми писаха чрез моя сайт и чрез този на Ферари, надявайки се всичко да е наред – допълва той.

След това разказва за помощта на семейството си, както и на семейството на Ферари. Накрая, запитан дали би дал някакъв съвет на Михаел Шумахер, който трябва да го замести още във Валенсия за Гран при на Европа, Фелипе е категоричен:

– Михаел няма нужда от съветите ми! Той ми даде много насоки през кариерата ми, когато карахме заедно. Знае как да побеждава, знае как да кара и е страхотен: да се даде колата на такъв фантастичен човек бе най-добрият избор и съм сигурен, че всички ще са щастливи да го видят пак на пистата. Надявам се обаче скоро да съм обратно там заедно с Ферари – завършва Маса.