Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фелипе Маса се сбогува окончателно с Ферари

Фелипе Маса се сбогува окончателно с Ферари

42
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса се сбогува окончателно с Ферари – бразилецът за последно бе част от коледните празненства в Маранело.

Пилотът бе 10 години част от Скудерията, през осем от тях – като титуляр в отбора за Формула 1. За това време той изгради не просто връзки, а истински приятелства, Ферари се превърна във второ семейство за него.

Започнахме (да работим) заедно преди толкова много години и искам да благодаря на всички ви – механици, инженери, хората на пистата и зад кулисите в Маранело. Всеки един от вас ми е дал толкова подкрепа, особено в най-трудните моменти… Никога няма да забравя какво сториха Ферари за мен след инцидента през 2009 г. Точно в такива обстоятелства човек разбира какво е да си обичан. Атмосферата във Ферари и уникалното чувство да си част от семейството е нещо, което ще ми липсва много – заяви емоционалният Маса.

Той благодари специално на шефа на тима във Формула 1 Стефано Доменикали:

Ти си ми като по-голям брат. Благодаря за всичко, което си направил за мен, за възможностите, които заедно с президента ми дадохте. Благодаря и на теб, Фер (Фернандо Алонсо – б.а.). Ще се срещнем отново на пистата и тогава няма да се опитвам да те пускам – засмя се бразилецът към доскорошния си съотборник.

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло подари на бразилеца двигател от болида F2008 – колата, с която Маса почти докосна титлата в F1. Състезателят пък даде на маркиза каската, с която кара в последния си старт като част от тима на Ферари – Гран при на Бразилия 2013. Тя бе посветена на кариерата му в Скудерията.

Сега на Фелипе му предстои почивка у дома, в Сао Пауло преди да се върне в Европа и да започне работа за 2014-та, но вече като част от тима на Уилямс.