Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феновете харесват състезанията такива, каквито са в момента, заяви Хамилтън

Феновете харесват състезанията такива, каквито са в момента, заяви Хамилтън

51
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че феновете, с които се е срещал напоследък, са доволни от това, което наблюдават в световния шампионат на Формула 1 до момента през 2012 г. Най-обсъжданата тема в спорта през последните месеци е дали надпреварите не се превърнаха в лотария заради непостоянната работа на отборите с гумите. От Пирели постоянно отхвърлят твърденията, че са причина за неравномерното представяне на екипите, но въпросът се повдига непрекъснато.

Не знам дали сезонът е объркан… Е, по принцип да, малко, заради гумите. Мисля, че понякога се справяме с работата с тях, друг път не. Според мен доста отбори имат проблем с това да разберат защо на моменти се получава, а в други състезания не става. Но това предизвикателство е еднакво за всички ни. Но хората са доволни. Забелязвам колко въпроси се задават защо имаше петима различни победители в първите пет старта, но феновете, с които се срещам, казват, че сезонът е фантастичен и се надявам това да продължи – обясни пилотът на Макларън.

Самият той не е разочарован, че до момента не е сред спечелилите надпревара тази година.

Просто понякога така се случва – сподели Хамилтън. – Да, щеше да е прекрасно да сме по-напред в класирането, като се имат предвид резултатите ни от квалификациите и определено трябва да подобрим ситуацията, да вървим напред. Истина е, че стартирахме отпред, а финиширахме по-назад, но се трудим здраво, за да обърнем тази тенденция.

Световният шампион за 2008 г. се премести наскоро да живее точно в Монте Карло и определено се радва на битието си там.

Обожавам това място. Да се събудя в собственото си легло и да отида на работа само на няколко пресечки от дома си е фантастично чувство. Днес го усетих за първи път, но съм сигурен, че разликата в настройката ми ще е сериозна. Швейцария, където живеех преди, е една от най-красивите държави, в които някога съм бил. Времето е малко като английското, но аз бях извън града и бе много тихо. Отнемаше страшно много време да отида на ресторант например. Не можех просто да изляза и да се разходя донякъде. Тук е слънчево всеки ден, това също е много различно. Има куп ресторанти само на няколко минути от нас. Фитнесът също е близо, има и басейн. Преди карах по половин час, за да отида на тренировка. Определено съм много по-щастлив, откакто се преместих. Ежедневно тичам – на практика по пистата. Минавам през тунела и просто не мога да повярвам, че съм тук. Трябва да се ощипя, мислейки си: Леле, тук са се състезавали легендарни пилоти като Михаел [Шумахер] и Аертон [Сена], а сега аз живея на това място – сподели Хамилтън.