Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феновете избраха Верстапен за Пилот на деня във Великобритания

Феновете избраха Верстапен за Пилот на деня във Великобритания

49
0

Макс Верстапен беше избран от феновете за Пилот на деня в Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул завърши 2-и в надпреварата след старт от 3-а позиция. Той финишира 3-и, но след наказанието на Нико Розберг с Мерцедес от 10 секунди, мина една позиция напред.

Холандецът води страхотна борба с Нико през цялото състезание, като първо беше зад него, но успя да го изпревари от външната страна на завоите Бекетс докато още бе мокро и пилотите бяха с гуми интермедия.

След това трасето изсъхна и в края на надпреварата със сликове Розберг бе по-бърз и успя да си върне позицията в завоя Стоу. Малко след това обаче германецът получи проблем със скоростната кутия и заради непозволени инструкции от бокса беше санкциониран след финала.

Призът беше въведен в спорта от началото на тази година, като първите 9 награди взеха Ромен Грожан (за надпреварите в Австралия и Бахрейн), Дани Квят за състезанието в Китай, Магнусен в Русия, Верстапен в Испания, Канада и Австрия, и Перес в Монако и Баку.

Формула 1 въведе тази награда за 2016 г., която трябва да бъде еквивалент на Играч на мача във футбола и се избира от феновете, които преценяват кой пилот им е направил най-силно впечатление.