Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Феновете избраха Фетел за Пилот на деня в Сингапур

Феновете избраха Фетел за Пилот на деня в Сингапур

34
0

Себастиан Фетел беше избран за първи път от феновете за Пилот на деня през този сезон след 5-ото си място Гран при на Сингапур. Пилотът на Ферари стартира от последна позиция, след като получи повреда в окачването още в първата част на квалификацията. След отлична стратегия с 2 стопа и ползване на типовете гуми софт, ултрасофт и отново ултрасофт, той се придвижи много напред в класирането и завърши само на една позиция зад съотборника си Кими Райконен.

Призът беше въведен в спорта от началото на тази година, като първите 14 награди взеха Ромен Грожан (за надпреварите в Австралия и Бахрейн), Дани Квят за състезанието в Китай, Магнусен в Русия, Верстапен в Испания, Канада, Австрия и Великобритания, Перес в Монако и Баку, Райконен в Унгария, Рикиардо в Германия, Хамилтън в Белгия и Розберг в Италия.

„След лошия си старт бях далеч от това да стигна до челните позиции, но бавно започнахме да влизаме в час, каза Фетел. – Особено последните 2 стинта колата се съживи и направихме добър прогрес. Беше забавно и се забавлявах много. Надявах се, че можем да се доближим до битката за 3-ото място с Кими и Люис, но разликата беше твърде голяма. Това беше оптималният резултат.”