Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари покани 250 лекари и сестри на Монца

Ферари покани 250 лекари и сестри на Монца

998
0
Ферари
снимка: Ферари

Гран при на Италия ще се проведе зад затворени врати и атмосферата на пистата Монца определено ще е различна без хилядите тифози. На трибуните обаче все пак ще има 250 души, специално поканени от Ферари. Те са лекари и медицински сестри, борещи се вече повече от половин година с пандемията от COVID-19. Италия бе една от най-засегнатите от коронавируса страни в Европа. До края на август там имаше над 265 хиляди установени случаи и над 35 хиляди починали.

От Скудерията решиха да направят този символичен жест като признание за проявените чувство за дълг, кураж и алтруизъм на медицинските работници. Самият тим на Ферари се подготвя за значително по-различна домашна Гран при в сравнение с 90-ото издание на Гран при на Италия преди 12 месеца

Тогава Шарл Льоклер спечели надпреварата само седмица, след като бе взел първия си успех във Формула 1 – в Белгия.

„Монца е една от най-известните писти в света. Тази година карането там ще е много странно без феновете, атмосферата ще е сюрреалистична. Освен това идваме на Монца с ясното съзнание, че ще ни е трудно да сме на предни позиции“, каза Себастиан Фетел.

Последното състезание бе всичко друго, но не и гладко за мен. Наясно сме, че и сега ще е така. Имаме специфичен аеропакет и се надяваме това да помогне за подобряване конкурентоспособността на SF1000. Целта ни за предстоящия уикенд ще е същата: да извлечем максимума от наличния автомобил и да вземем колкото се може повече точки.“

Льоклер отбеляза, че победата му на Монца през 2019 г. е била най-емоционалният момент в кариерата му.

„Сега трибуните ще са празни. Феновете, които направиха онази церемония на подиума незабравима, за съжаление няма да са с нас. Ние не сме и толкова конкурентоспособни, колкото през миналия сезон, така че ще е труден уикенд. Въпреки това не ни липсва мотивация. Ще се стегнем, за да вземем възможно най-силен резултат у дома“, допълни Льоклер.