Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ядосани от спекулациите относно изпреварването на Маса от Алонсо

Ферари ядосани от спекулациите относно изпреварването на Маса от Алонсо

46
0

Ферари изразиха разочарование и огорчение от публикуваните твърдения, че Фелипе Маса е вбесен от маневрата на съотборника си Фернандо Алонсо на входа на питлейна по време на изминалата Гран при на Китай. Според отбора това са опити за влошаване на отношенията между пилотите им и думи на бразилеца се вадят и тълкуват извън контекста.

Самите състезатели бяха категорични след състезанието, че инцидентът в 19-ия тур няма да ги скара. Фелипе дори призна, че е изтървал контрола на колата и така е дал шанс на испанеца да влез пръв в алеята на боксовете. Понастоящем пък двамата се прибират заедно към Европа с един и същи полет.

Доменикали също бе абсолютно убеден, че Фернандо и Маса няма да имат проблеми помежду си заради случката. Той нарече и двамата изключителни борци, допълвайки, че при огромното напрежение на трасето в непрекъснато променящите се условия Фелипе просто допусна грешка.

Въпреки всичко говорител на Ферари направи още един коментар:

– Случилото се изпреварване на Фелипе от страна на Фернандо бе просто един епизод от състезание и трябва да се тълкува като такъв. Пилотите ни знаят как да се държат на пистата, както бяха наясно и в този конкретен момент. Естествено, и двамата искат да спечелят, борят се непрекъснато в надпреварите, но в същото време уважават едно много просто правило: добруването на отбора е по-важно от просперитета на отделния човек.