Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари доволни от резултата, не толкова от F10

Ферари доволни от резултата, не толкова от F10

30
0

Фернандо Алонсо бе на път към подиума в Гран при на Испания, но вървеше на трета позиция, когато инцидентът на Люис Хамилтън (Макларън) в предпоследния тур даде шанс на звездата на Ферари да зарадва още повече изпълнилите трибуните негови почитатели. Двукратният световен шампион пресече финала втори, на малко над 24 секунди зад победителя Марк Уебър (Ред Бул).

– Истина е, че резултатът дойде неочаквано, но това се случва в спорта. Бяхме наясно, че можем да очакваме трудна надпревара, тъй като нямаме достатъчно аеродинамично сцепление – и това се видя ясно днес. При такива обстоятелства просто трябва да се възползваме максимално от всички възможности. Силните ни характеристики изглежда са управление на гумите, защото нашите изглеждаха в значително по-добро състояние от тези на съперниците в последните обиколки. Трябва обаче да подобрим представянето си, макар да съм убеден, че разполагаме с потенциал да спечелим шампионата – категоричен бе Алонсо.

Фелипе Маса спечели няколко позиции на старта и успя да финишира шести. Непрекъснато обаче вървеше зад други коли, което му попречи да изгради постоянно темпо в състезанието.

– И днес основният проблем бе липсата на сцепление, особено в трети сектор. Всеки път, когато сякаш приближава [Дженсън] Бътън, той някак се измъкваше напред в тази секция – призна бразилецът. – И макар да спечелихме хубави точки, не съм доволен от начина, по който протече уикендът. Когато подпрях една от изостаналите коли (Карун Чандок – б.р.), счупих лявата страница на предното крило, но управлението не пострада прекалено от това. Ако бях влязъл в бокса да сменя носа, щях да загубя поне три места – допълни Маса.