Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари F2002 – Мистерия

Ферари F2002 – Мистерия

97
0

Стана вече традиция в началото на февруари Ферари да представя автомобила си за новия сезон. Този път точната дата е първи, а мястото е познато – Маранело, пистата Фиорано.
Какво готви Ферари, какво ще покаже, какво е новото?
Това са въпроси, на които всички търсят отговори от месеци.
Говореше се, че италианците ще започнат сезона с миналогодишния модел, че вероятно революционната трансмисия (в общ корпус) няма да бъде внедрена, че колата е готова аеродинамично, но няма да бъде показана в окончателния си вид, както миналата година, и т.н.
Слуховете бяха толкова много, че бе трудно да се отсее достоверната и важна информация.
Ясно е едно – колата явно ще бъде нещо наистина ново, може би революционно.
В последните часове на 2001 година Михаел Шумахер разсея много от неяснотите.
– Всичко върви по план, мисля дори че сме по-подготвени и по-точни от миналия сезон. В Австралия ще получа напълно нов автомобил, напълно нов двигател и напълно нова трансмисия – каза Шуми пред Франкфуртер Алгемайнен цайтунг и замина да празнува. После трябваше да се появи на традиционната среща с италианските медии в Мадона ди Кампильо и се очакваше да се заеме с тестове на 19 януари.
От Ферари обявиха още, че преди Михаел и Барикело да започнат работата тест пилотите Лука Бадоер и Лучано Бурти ще им подготвят колите.
Любопитно бе, че всички така и нямаше да получат новата кола а междинната версия F2001B.
Това отново породи слуховете, че този вариант може да замине за Мелбърн, а не F2002 (очакваното означение на новия модел)…………..