Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: F2012 е комплексен автомобил

Ферари: F2012 е комплексен автомобил

152
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Всички в Маранело са единодушни след първите предсезонни тестове, че новата кола Ферари F2012 притежава сериозен потенциал, който предстои да бъде разкрит.

„Колата трябва да бъде подобрена още. Болидът е много комплексен и съдържа части, които са нови за екипа и трябва да бъдат анализирани много внимателно“, се казва в изявление на Скудерията след края на тестовете на пистата Херес.

Фернандо Алонсо, който кара в третия и четвъртия ден от изпитанията, вижда и позитивни факти след първите предсезонни тестове.

„От това, което видях до момента, загряването на гумите е една от силните страни на този болид“, обясни испанецът. „Още след първата обиколка можем да извлечем максимума, което през миналата година просто бе невъзможно.“

През миналата година се изговори много за проблемите на Ферари 150° Italia със загряването на гумите и то най-вече с твърдата смес на Пирели. Именно и заради това бе привлечен бившият технически директор на Бриджстоун, Хирохиде Хамашима.

Според Алонсо колата продължава да има нужда от подобрение в областта на аеродинамиката и сигурността. На предстоящите тестове в Барселона според испанеца трябва да бъдат направени трицифрено число обиколки на ден, за да се събере колкото се може повече информация за колата. В последния ден на Херес, Алонсо направи едва 39 обиколки, което бе най-малко от всички в петък.

Както и при останалите тимове, така и Ферари не бързат да правят прогнози за предстоящия сезон.

„Къде ще сме в Мелбърн? Нямам си дори идея, а и това в момента не е важно“, заяви Алонсо след най-доброто си време в петъчния ден.