Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари готови със свой вариант на системата на Лотус

Ферари готови със свой вариант на системата на Лотус

38
0
Фернандо Алонсо

Ферари са разработили свой вариант на системата на Лотус, поддържаща едно и също отстояние между колата и пистата по време на движение.

След като стана ясно, че тимът от Енстън е разработил иновативен механизъм, който не е подвижно аеродинамично устройство, сега се разбра, че и Скудерията подготвя подобно устройство. Легалността на този тип системи е потвърдена от ФИА след запитвания от различни екипи и уточнения от страна на Лотус в процеса на разработка и развитие.

Системата би трябвало да подпомогне аеродинамичното представяне на автомобилите и стабилността при спиране на автомобилите. По принцип шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви вчера, че екипът му ще разработва вариант, ако се окаже, че тя наистина е полезна. Сега обаче се оказва, че всъщност версията е готова.

Информацията не е официално потвърдена, като от Autosport твърдят, че се позовават на високопоставени лица в Скудерията. Плановете за устройството били изпратени до ФИА, за да сигурни в Маранело, че всичко е изцяло според правилата. Засега няма одобрение, но се смята, че то ще бъде получено без проблеми.