Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари готви подобрения за Русия

Ферари готви подобрения за Русия

67
0

Екипът на Ферари готви подобрения по колата си за предстоящата в края на следващата седмица Гран при на Русия. Това призна пилотът на Скудерията Себастиан Фетел. Тимът ще разполага в Сочи с нови аеродинамични компоненти за болида и такива по двигателя, които трябва да помогнат за по-силното представяне на тима. Според motorsport.com се очаква екипът да използва и първите си токени от предсезонните тестове в Барселона насам за развитие на задвижващата система.

В първите три кръга германецът се класира на трето и второ място в Австралия и Китай, но отпадна още преди старта в Бахрейн заради повреден клапан, като проблемът дойде в резултат от промени в управлението на електрониката. Така Фетел заема 4-а позиция в генералното класиране, на 42 точки от лидера в шампионата Нико Розберг от Мерцедес.

„От началото на сезона завърших в 2 състезания, заяви Фетел. – В тях се представихме добре, но нямаме победа. Можех да спечеля в Австралия. Отпадането ми в Бахрейн обаче ме остави доста назад в класирането. Надявам се на много добър уикенд в Русия. Във Ферари очакваме нови компоненти за болида. И заедно с повишената мощност спрямо миналата година, би трябвало да се представим много силно.”