Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари готви сериозни промени по SF1000

Ферари готви сериозни промени по SF1000

4621
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Майкъл Потс

Тимът на Ферари ще използва отлагането на началото на сезона във Формула 1, за да направи сериозни промени по болида си SF1000. Това съобщава италианското подразделение на Motorsport.

Заради разпространението на коронавируса COVID-19 в световен мащаб бяха отложени първите 4 кръга за годината – тези в Австралия, Бахрейн, Виетнам и Китай.

Надпреварите в Нидерландия и Испания също са под въпрос, като F1 и ФИА заявиха, че очакват сезонът да започне в края на май. За тогава е планирана Гран при на Монако. Това време от около 2 месеца ще бъде използвано от Ферари за промени по болида. Той не бе сред най-бързите на зимните тестове.

Според информацията, колата, с която Ферари ще започне кампанията, ще бъде ревизирана и коригирана версия на сегашната. Промените ще бъдат извършени от екипа на Симоне Реста.

Смята се, че автомобилът ще бъде с по-агресивна предница. Предвиждат се и изменения по задвижващата система, чрез които предкамерното горене да се извършва при по-високи температури.

Ферари вече обяви официално, че спира производството си във фабриките в Маранело и Модена до 29 март. Дейността си ще преустанови и тимът от Формула 1.

От Мерцедес пък обявиха, че фабриките на отбора ще останат отворени. Решението е в съответствие със съветите на правителството на Великобритания. Всички служители на тима, които са били в Австралия, ще бъдат поставени в 14-дневна карантина.