Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спадът в представянето на Ферари кара Хорнер да съжалява за изпуснати през...

Спадът в представянето на Ферари кара Хорнер да съжалява за изпуснати през 2019 г. победи

3648
0
Кристиан Хорнер, Матия Биното
Кристиан Хорнер и Матия Биното; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер съжалява за изпуснати през миналия сезон от неговия тим победи с оглед на спада в представянето на Ферари през 2020 г. Според него задвижващата система на Скудерията не е била съвсем легална, което се вижда от скоростта им сега.

„Цялата история оставя горчив вкус в устата. Човек може сам да си направи изводите от настоящото представяне на Ферари“, заяви Хорнер.

„Има надпревари, които трябваше да спечелим миналата година, ако те се бяха състезавали с двигател, който изглежда е трябвало да е доста по-различен от използвания тогава. Ясно е, че настоящата ситуация е трудна за тях. Но според мен в предишни години са се съсредоточавали в грешните области. Затова и очевидно имат известни проблеми с каквото там е включено в това споразумение. Мерцедес е ясният лидер. След това според мен Хонда и Рено са доста близо в зависимост от пистите и условията. И Ферари несъмнено е на опашката.“

През 2019 г. тимът на Ред Бул спечели надпреварите в Австрия, Германия и Бразилия. Ферари взе състезанията в Белгия, Италия и Сингапур. Останалите 15 старта бяха спечелени от пилотите на Мерцедес. В класирането при конструкторите Ферари изпревари Ред Бул с 87 точки.