Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари хвърлят максимум усилия за подобрение на F150° Italia

Ферари хвърлят максимум усилия за подобрение на F150° Italia

63
0
Лука ди Монтедземоло,Стефано Доменикали

Никой във Ферари не е доволен от начина, по който се развиха първите три надпревари от сезон 2011 г. и Скудерията ще положи максимални усилия да се вдигне на крака преди Гран при на Турция. Бързата реакция е жизненоважна, постанови президентът Лука ди Монтедземоло.

Според анализа на ситуациите от надпреварите в Австралия, Малайзия и Китай Ферари смятат, че имаха шанс да се борят за подиум на Сепанг и на трасето до Шанхай. Особено в третия старт разликата до най-бързите автомобили в колоната бе намалена наполовина според данните на Скудерията.

В Маранело са наясно, че Фелипе Маса финишира шести в Китай – зад двата Макларън-а, двата Ред Бул-а и единия Мерцедес, както и на 15 секунди зад победителя Люис Хамилтън, но това според тях е показателно за далеч по-силното темпо на F150° Italia в състезание, отколкото в квалификация. Самият бразилец не бе на 100% убеден в избора, направен от него с помощта на инженерите, но в крайна сметка се съгласи, че стратегията му е била правилна.

При всички положения Ферари са категорични, че не си търсят оправдание за лошото според стандартите им представяне, а ще вложат усилията си в това да намерят отговор на проблемите преди старта в Турция.

Нивото на отбора не може да е такова. Моментът е крайно деликатен. Очаквам инженерите да действат с решителност и наличното им ноухау, да използват на максимум потенциала си, за да подобрят скоростта в краткото време, което имаме на разположение. Искам Ферари да е на нивото, изисквано и от нас, и от феновете – бе категоричен Ди Монтедземоло.