Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Бадоер начело в първия ден от тестовете в Барселона

Ферари и Бадоер начело в първия ден от тестовете в Барселона

39
0

Лука Бадоер оглави класирането в първия ден от изпитанията в Барселона, Испания. Тест пилотът на Ферари записа най-доброто си постижение от 1:22.412 още в сутрешната сесия. През по-голямата част от времето италианецът тества подобрения в аеродинамиката.
Второто място зае победителят от Гран при на Канада Роберт Кубица. Резултатът на поляка бе само с около 0,2 сек. по-слаб от този на Бадоер. Още в началото на изпитанията в болида на Кубица се появи механичен проблем, но в бокса той бе отстранен и пилотът успя да продължи с тестовете за BMW.
Трети и четвърти се наредиха Дейвид Култард и Себастиен Буеми като и двамата караха за Ред Бул. Сутринта в болида бе Буеми, който на два пъти спира на пистата. Следобед в кокпита се качи шотландецът, който обаче успя да завърти само 21 обиколки преди да завали дъжд.
Гари Пафет от Макларън зае петото място, а след него останаха бившият пилот на Супер Агури Антъни Дейвидсън, който през този ден тества за Хонда и Нико Хюлкенберг от Уилямс.
Ромен Гроджеан записа осми резултат в първия си тест с екипа на Рено. Още сутринта се появи проблем с двигателя, но все пак французинът успя да уплътни деня си и направи 60 обиколки.