Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Хаас спазват правилата, обяви Тото Волф

Ферари и Хаас спазват правилата, обяви Тото Волф

15
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че партньорството на Ферари с Хаас е според правилата след разясненията, които е получил от ФИА. От екипа на шампионите имаха съмнения, че Скудерията използва сътрудничеството си с американския тим, за да тества допълнителни аеродинамични елементи, които са ограничавания от правилата.

Затова стюардите на ФИА по време на уикенда в Абу Даби прегледаха ситуацията и затвориха няколко потенциални дупки в правилника, които биха могли да бъдат използвани от Ферари и Хаас за взаимно облагодетелстване. Американският тим ще получава задвижващи системи и скоростни кутии от Маранело, а освен това ще ползва и въздушния тунел на тима.

Запитан дали според него Ферари отива извън правилата в сделката си с Хаас, Волф отговори: „Не мисля, че във Ферари действат извън регулациите. Те и Хаас са интерпретирали правилата по правилен начин. Просто искахме да бъдем сигурни, че всичко се спазва точно за в бъдеще.”

Волф заяви още, че няма съмнения относно това, че Ферари може да вземе предимство от сътрудничеството си с Хаас, защото спортът се състои в точно това да се извлича преднина от всички възможни неща. 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter