Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Макларън хвалят Фетел

Ферари и Макларън хвалят Фетел

18
0

Конкурентите в битката за титлата може и да имаха разочароващ уикенд в Италия, но и Макларън, и Ферари все пак успяха да отдадат дължимото на мъник като Торо Росо, който спечели първата си победа.

Себастиан Фетел доминираше на Монца, за да спечели първата победа за Торо Росо. И въпреки че Ферари и Макларън не успяха да постигнат нещо особено за себе си, те поне успяха да се радват на най-новия победител, който сам по себе си е голяма изненада.

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, каза: „Наистина, поздравления за Скудерия… съжалявам, винаги казвам Скудерия Ферари Марлборо, тъй като ние им даваме двигатели… но този път поздравление за Торо Росо, тъй като свършиха отлична работа.”

„Заслужават го. Те са близо до нас, а ние сме доволни да работим с тях, защото им даваме наши двигатели.”

Себастиан Фетел кара перфектно и успя да направи страхотна квалификация и страхотно състезание, без да поема някакви рискове. А условията определено бяха трудни. Затова и той свърши перфектна работа.”

Люис Хамилтън, който е карал срещу Фетел в Европейската Формула 3 през 2005 година, похвали младия германец.

„Мисля, че той беше фантастичен през целия уикенд” – казва Хамилтън. „През цялата година той става все по-добър. Победата днес показва колко е добър.”

„Това е прекрасно за него. Да бъдеш отпред без всичката тази водна пелена е много по-различно, отколкото да си отзад. Но с всичкото това напрежение е много по-лесно да сгрешиш, а той не го направи. Затова и поздравления за него. Той се справи отлично.”