Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Макларън удовлетворени от свършената работа на Ред Бул Ринг

Ферари и Макларън удовлетворени от свършената работа на Ред Бул Ринг

1656
0

Пилотите на Ферари и Макларън останаха по-назад в класирането в петъчните тренировки за Гран при на Австрия, но бяха удовлетворени от свършената работа, която не бе съсредоточена върху гонене на скорост. Карлос Сайнц и Шарл Льоклер се наредиха 13-ти и 16-ти. От Скудерията отбелязаха, че са работили по новите гуми на Пирели, както и по аеродинамични сравнения. Отборът няма съвсем ясна картина за темпото си до момента.

„Програмата ни бе много натоварена. Все още имаме много неща за отмятане и не мисля, че времената ни са представителни (за скоростта ни), заяви Льоклер.

„Трябва да потърсим подобрение в поведението на задните гуми, както и в реглажите. Необходимо е да разберем как да извлечем максимума от C5. Състезателното ни темпо изглежда стабилно. По отношение на квалификационна скорост, все още не сме намерили малката стъпка, която да ни изтегли по-напред.“

Сайнц определи деня на Ферари като интересен

„Колата ни е подобна на тази, с която се състезавахме миналата седмица, но усещането на пистата бе съвсем различно заради промяната в условията. Пробвахме различни неща и не се фокусирахме върху времената. Основната ни цел бе да изпълним програмата си и да разберем поведението на софт, както и на експерименталните гуми на Пирели“, допълни испанският пилот.

В Макларън също бяха удовлетворени от свършената работа. Ландо Норис бе девети в подреждането

„Положителен ден за нас, тествахме много различни неща. Просто не напаснахме съвсем всичко. От изпробваните неща някои бяха добри, други не. Сега обаче разбираме по-добре колата в сравнение с миналия уикенд. Надявам се да изберем работещите компоненти от днешната програма и утре да имаме прогрес. Да сме поне малко по-бързи, отколкото през предходния уикенд“, сподели британският пилот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Съотборникът му Даниел Рикиардо бе още по-назад – 15-ти – и смяташе, че класирането му не показва постигнатия напредък.

„Беше интересен ден. От класирането не изглежда като добър, но всъщност отбелязахме прогрес в няколко области. Ще се постараем да направим още една стъпка утре и може би да влезем в битката. Ако не знаех на кое място съм, щях да съм по-голям оптимист относно свършеното. Но мисля, че е необходимо малко изпипване на настройките. Ще потърсим няколко десети тази вечер“, обясни австралиецът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)