Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Маруся подлудиха 60 хиляди души в Йерусалим

Ферари и Маруся подлудиха 60 хиляди души в Йерусалим

31
0
Джанкарло Фисикела,Йерусалим,Ферари

Да летиш с над 200 км/ч през Йерусалим. Това имаха възможност да направят Джанкарло Фисикела и Родолфо Гонзалес с болидите на Ферари и Маруся. На импровизирано трасе от 2,8 км, оформено във вътрешността на стария град, двамата пилоти направи няколко демонстрационни обиколки и пробни стартове.

Над 60 хиляди човека се наслаждаваха на звука и миризмата на бензин и изгорели гуми. Освен болидите от Формула 1 за развлечението на публиката се грижеха и множество спортни коли от различни класове. Шоуто се хареса не само на зрителите, но и на участниците в него.

„Беше фантастично, невероятно чувство“, заяви Фисикела след края на събитието. „Да караш пред толкова много хора в едно историческо място, това бе прекрасно и наистина запомнящо се. Както и разходката в града преди обед. Чувал съм много за Йерусалим, но да видиш сам с очите си всичко е невероятно. Наистина ден, който ще помня завинаги.

Да карам бижу като F60 на това място, изпълнено с история, бе невероятна комбинация. Искам да благодаря на всички, които направиха това възможно.“

Освен с представители на градския съвет, Фисикела се срещна и с представители на спонсора Kaspersky Lab. Руската фирма е сред лидерите в компютърните системи за сигурност.