Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари и Заубер – реакции за втория ден изпитания

Ферари и Заубер – реакции за втория ден изпитания

48
0

Цели 124 обиколки направи днес Фелипе Маса на пистата Рикардо Тормо във Валенсия по време на втория ден тестове на екипи от Формула 1 преди началото на сезона в Гран при. 7 отбора участват в изпитанията, а бразилецът отново бе най-бърз. Работата му основно по различни реглажи и проучване поведението на гумите. За последния ден проби в кокпита ще седне Фернандо Алонсо, който днес се появи следобед на трасето, като вероятно ще очаква бърз автомобил при положение, че F10 вече натрупа над 900 км без всякакви грижи.

– Аз съм много, много доволен, тъй като отдавна не бях карал толкова. Чувствам се чудесно от физическа гледна точка, но още повече заради добрия старт с колата. Поведението се променя с много гориво на борда, но не и в неочаквана посока – категоричен бе Фелипе.

Бразилецът се прибира в родината си при съпругата си Рафаела и сина им Фелипиньо.

Втори в подреждането на тренировките бе тимът на BMW Заубер, като зад волана на С29 бе Камуи Кобаяши. Японският пилот не подобри времето си следобед, въпреки че метеорологичните условия на пистата не се промениха – слънчево и ясно време с максимална температура 15 градуса на въздуха.

Кобаяши направи 96 обиколки – единствен той от колегите си не прескочи 100 тура – с най-добро време 1:12.056 мин.

– Денят определено бе добър. Нямахме проблеми с автомобила и навъртяхме много километри. Колата върви добре. Страшно ми харесва да карам, както и да работя с отбора. Зимата бе трудна за всички, но изглежда е свършена добра работа. Искам да им благодаря за това. Сега е важно да продължим да се трудим упорито и за останалата част от пробите – каза японецът.

Техническият директор на швейцарския тим Вили Рампф бе доволен от изпълнението на програмата, съставена основно от работа по основни реглажи и проверка поведение на болида с различни количества гориво.

– Последната задача е особено важна за нас, тъй като трябва да сравним данните от реалната дейност на трасето с резултатите от симулациите. Както и вчера автомобилът бе издръжлив, което ни позволява да действаме безпроблемно – допълни Рампф.

Утре Педро де ла Роса се връща в болида, за да приключи първата серия изпитания за новия си отбор.