Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари има нужда от свеж въздух, нови манталитет и култура, твърди Ди...

Ферари има нужда от свеж въздух, нови манталитет и култура, твърди Ди Монтедземоло

24
0
Лука ди Монтедземоло,Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло пристигна в Мадона ди Кампильо днес на 22-ата годишна среща Wrooom! Той не кара ски с пилотите на отбора, но намери време за представителите на медиите и сподели с тях виждането си за последните промени в Скудерията.

Отпразнувах 20 години работа във Ферари. Ако хвърлите поглед върху това време, ще отбележите какъв голям шанс имахме през 1996 г. От тогава обаче сменяхме един, максимум двама души на година. Обикновено привличахме хора от областта на аеродинамиката. А във всяка компания, при това не само във Формула 1, е важно понякога да отваряш прозореца за навлизане на нови хора, нова култура и нов манталитет. Израснахме сериозно като отбор, но от време на време е необходимо нещо, което бих нарекъл динамична еволюция, а не революция – сподели Ди Монтедземоло.

Маркизът обсъди и отношенията на Ферари с асоциацията на отборите във Формула 1 (ФОТА). Той повтори някои от познатите си вече твърдения – за необходимостта от повече свобода в технологиите, увеличаване на възможностите за тестове и т.н.

Искаме да играем конструктивна роля в бъдещето на спорта. Според мен Формула 1 е фантастична. Тя е животът ни. Необходимо е да гледаме напред по отношение на технологиите, на младата аудитория, на прехвърлянето на различни системи от пистата на пътя, на младите пилоти. Трябва състезателите да могат да правят повече тренировки. Ако имах добро момче на разположение, е нужно да му дам шанс да демонстрира потенциала си. Важно е да покажем, че Ферари е в състояние да работи на ниво и занапред – допълни Ди Монтедземоло.