Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари има повече проблеми с гумите спрямо предните години, смята Фетел

Ферари има повече проблеми с гумите спрямо предните години, смята Фетел

1962
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Тазгодишната кола на Ферари има повече проблеми с гумите спрямо предишните. Това смята пилотът на тима Себастиан Фетел.

В Баку германецът се оплака, че гумите софт от типа С4, с които кара в началото на състезанието, не са работели добре. И заради това той изостана доста от пилотите на Мерцедес до първите спирания в бокса.

„Имаме нужните инструменти да успеем. Просто трябва да съберем всички неща заедно, обясни Себастиан. – Тази година обаче имаме повече трудности с гумите спрямо предишните.“

През този сезон гумите на Пирели са по-различни спрямо миналия. Те са с по-тънък протектор и са малко по-меки. Това доведе до избор на стратегия с 2 спирания в бокса в Бахрейн и Китай за водещите пилоти.

Според Фетел в Мерцедес по-лесно са се адаптирали към новите продукти на италианския доставчик. „Изглежда за тях е по-лесно да променят нещо и нещата да се получат, каза още 4-кратният шампион. – Докато за нас е по-трудно.“

В тази връзка спортният шеф на Мерцедес Тото Волф каза, че познанията, които отборите имат за гумите от предишните години, изглежда не вършат работа за тазгодишните продукти на Пирели.

Според него гумите за тази година като цяло имат по-широк работен прозорец спрямо 2018 г. И това изглежда помага на Мерцедес в работата с тях.