Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имах много проблеми с гумите, оплака се Фетел

Имах много проблеми с гумите, оплака се Фетел

2635
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел обясни, че е имал проблеми с гумите по време на Гран при на Азербайджан, които в първата част от състезанието не са работили както трябва.

В този период пилотът на Ферари изостана много от състезателите на Мерцедес и до края на надпреварата не успя да ги доближи. Според Себастиан с оглед на видяното днес, Ферари не са фаворити за първите места за следващия кръг в Барселона.

„Серията ми от обиколки с първия комплект гуми беше лоша. Не можех да накарам гумите да работят, каза германецът. – Те бяха твърде студени, а след това когато се загряха, започнаха да се разрушават. Затова се чувствах некомфортно и нямах увереност в колата.

След това очаквах труден втори стинт и с гумите медиум. Но те издържаха до финала и нямах проблеми. Мисля, че с тези гуми имахме скорост да вървим с темпото на Мерцедес и малко да ги поставим под напрежение.”

Фетел обясни също така, че е трябвало да се внимава с Макс Верстапен, който се е доближил до него. И в края на състезанието е било от ключово значение Себастиан да завърши 3-и, а Льоклер да направи най-бързата обиколка. По думите му, пред Ферари има много работа за вършене.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter