Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари избира комплекси от решения за Мелбърн и Малайзия

Ферари избира комплекси от решения за Мелбърн и Малайзия

70
0
Фелипе Маса,Ферари,Херес

Тимът на Ферари се ориентира към две групи решения за настройките в първите две състезания от шампионата в Мелбърн и Малайзия. Те ще бъдат оформени в последния тест тази седмица, преди началото на новото първенство.

Ферари изпитваше по 50 различни нови компонента на ден (по думите на Фернандо Алонсо след края на втората серия от тестове) по време на предишните сесии в Барселона и Херес, за да натрупа максимално много информация. Състоянието на гумите бе следено дори с камери, но обработката на информацията и взимането на решения изисква още време.

Тимът до последно експериментира с различна дължина на ауспусите и изследва струите от тях. Последният използван вариант е с обдухване на долния елемент на задното крило.

Интересното обаче е, че продължават да се изпитват различни варианти на предното окачване.

„Продължаваме да изпробваме варианти с пул- и пушрод с новата кола, като много от частите за новата кола са съобразени с новата концепция“, заяви Марк Жене, който имаше възможност да се добие впечатления от новата кола, в така наречения Ден за снимки. „Като цяло се очакваше системата пулрод да донесе предимство в центъра на тежестта и аеродинамиката. Оказа се обаче, че другата система, макар да не е с идеален център на тежестта, дава значително по-добри резултати относно аеродинамиката.“

Вчера след обяд Фелипе Маса най-после започна работа по първия пакет конкретни състезателни настройки и направи серии от дълги обиколки като в състезание. И във вчерашния ден обаче Ферари използваха фолио и аеро боя за събиране на аеродинамични данни, което показа, че инженерите на екипа все още не са разбрали напълно колата.

Бразилецът завъртя общо 105 тура. Най-добрият от тях бе за 1:24,318 мин, което му отреди осмата позиция.

Днес зад волана на напълно новия болид F2012 e Фернандо Алонсо.