Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари изобщо не са бавни, убедени са Фетел и Хамилтън

Ферари изобщо не са бавни, убедени са Фетел и Хамилтън

48
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Фернандо Алонсо (Ферари) повтаря многократно, че Ферари не са фаворити в шампионата или отделните стартове от Формула 1 тази година, въпреки че е начело в класирането при пилотите 11 старта след началото на сезона. Отборът е по-назад – четвърти при конструкторите на 57 пункта от лидерите Ред Бул.

В момента, когато първенството се подновява на пистата Спа-Франкоршамп в Белгия обаче, съперниците на испанеца не са съгласни с неговите коментари.

Алонсо не води заради това, че някой му е написал чек и му е връчил точките – обясни Себастиан Фетел, който е трети в генералното класиране (на 42 пункта от испанеца). – Според мен заслужава да е начело. Ферари изглежда имаха доста проблеми в началото на сезона и в тестовете, но се справиха с тях и направиха много конкурентоспособен автомобил. И освен това бяха на ниво във всякакви условия и обстоятелства. Наистина мисля, че позицията им е заслужена. В последните стартове бяха достатъчно бързи, за да финишират на подиума, а в отделни случаи и да спечелят – допълни той.

Люис Хамилтън също не отписва Скудерията от сметките.

– Човек би очаквал от него да каже нещо такова, нали? Аз бих могъл да заявя нещо подобно, като например: колата ми е най-бавна сред първите четири екипа, но да видим какво ще можем да постигнем с нея. Не знам защо твърди, че на болида му липсва скорост, освен ако не смята, че е направил крачка назад, а според мен не е така. Фернандо е може би най-добрият състезател в момента, който и носи постоянно точки. Завършва всяко състезание в топ 10 и върши стабилна работа. Спечели няколко победи, а това не става с най-слабата кола – заяви пилотът на Макларън.