Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари използвали Маса за тест пилот

Ферари използвали Маса за тест пилот

109
0

Ферари ползват Фелипе Маса като тест пилот според известния бразилски журналист Ливио Оричио. Добре информираният ветеран твърди, че в състезанията в Австралия и Малайзия сънародникът му е използвал детайли и настройки, които са давали много по-ниско ниво на прилепяне на колата му към пистата и това е причината за огромната разлика спрямо представянето на Фернандо Алонсо.

Тези детайли ще бъдат в основата на промените в колата за състезанията в Китай и Бахрейн, както и за сериозния ъпгрейд, който се готви за Гран при на Испания. Те трябва да подобрят скоростта на колата, особено в най-бавните зони, където F2012 изостава най-много.

Не им прави чест, че не огласяват нищо, от това което става – пише в блога си Оричио, който месеци преди да бъде обявено официално, написа например, че Рубенс Барикело няма да остане в Уилямс.

Според Оричио италианците са наясно какво правият и сами пишат във вестниците си, че официално тимът застава зад пилота си, но всъщност не прави нещо, а директно съсипва репутацията на Фелипе.
Маса днес е в Маранело за работа с инженерите. Той отмени планираното си връщане в Бразилия, за да работи по подобряване на представянето в следващите състезания.