Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Лотус и Форс Индия няма да блокират промяна в гумите, Уитмарш...

Ферари, Лотус и Форс Индия няма да блокират промяна в гумите, Уитмарш предупреждава за бойкот

39
0
гуми,Пирели

Отборите на Ферари, Лотус и Форс Индия заявиха, че няма да блокират промяна на гумите след драмите в Гран при на Великобритания. Специално шефът на екипа от Енстън Ерик Булие бе категоричен в Канада, че новите продукти няма да бъдат използвани на Силвърстоун.

Това с новите гуми няма да се случи в Англия. Пирели ги изпробват, но им трябва единодушие от тимовете за промяна на правилата или поне за промяна типа на продукта им, с каквато в момента не разполагат – заяви в Монреал Булие.

Ферари и Форс Индия не бяха толкова откровени и гласовити, но лобираха срещу промяна на гумите. И трите отбора бяха на мнение, че смяната може да повлияе на представянето на отборите във Формула 1.

Позицията ни е напълно противоположна на доскорошната, която заемахме, тъй като досега нямаше намесен елемент за сигурността (на пилотите). Но появата на този момент е налице и ние няма да рискуваме ничий живота, само за да докажем една техническа гледна точка – заяви каза Боб Фърнли от Форс Индия, цитиран от autosport.com.

Булие също заяви, че сигурността е с предимство и Лотус ще подкрепят евентуални промени, добавяйки:

– Трябва да работим с Пирели и да намерим решение.

Стефано Доменикали пък вече предложи тестът за млади пилоти на Силвърстоун да се проведе с титулярните състезатели и заедно с Пирели.

Другото предложение, изказано от шефовете на отбори, е връщане към гумите от миналия сезон, когато нямаше подобни проблеми.

Междувременно шефът на Макларън Мартин Уитмарш заяви пред Скай Спортс, че има опасност от бойкот по време на Гран при на Германия.

– Подобна вероятност съществува и е оправдано, ако отборите и пилотите не са убедени, че сигурността е на ниво. Но Формула 1 няма нужда от това. Някои такива проблеми видяхме преди време на Индианаполис и случилото се там бе ужасно за спорта, така че трябва да работим заедно. Не е време да сочим когото и да е с пръст. Време е да се трудим всички, да намерим решение и да продължим напред. Според мен нещо ще се промени до Германия. Но като цяло трябва да подкрепим Пирели и да им дадем цялата необходима информация и достатъчно време, за да вземат правилните решения – каза още Уитмарш.