Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари, Макларън, Ред Бул и Заубер за последния ден тестове във Валенсия

Ферари, Макларън, Ред Бул и Заубер за последния ден тестове във Валенсия

42
0
C30,Серхио Перес

Фелипе Маса (80 обиколки)

Програма: свикване с новото Ферари F150 и гумите на Пирели

– Имахме проблем от самото начало на изпитанията сутринта, когато излязох с много стари гуми. Не беше добре, че спрях преди въобще да съм стартирал реалната работа, но пък бе облекчение да разбера, че няма нищо сериозно. За съжаление загубих време и следобед се опитвах да наваксам, за да свикна с новата кола. Иначе съм доволен от поведението на гумите. Според мен фактът, че има определено ниво на износване е позитивен по отношение на спектакъла. Срамота е, че не можах да направя повече обиколки, но усещането е подобно на това от Абу Даби, макар да бях зад волана на различен болид. Мисля, че няма нужда от кой знае какви промени, а Пирели работят в правилната посока. Тук не изпробвахме най-твърдия тип гуми, защото на трасето нямаше достатъчно добри условия. След теста с тази смес може би ще имаме по-пълна преценка.

 

Макларън

Дженсън Бътън (105 обиколки):

– Днес целият ни фокус бе върху гумите. Беше интересен ден и интересно ново преживяване за мен да карам с Пирели. Те определено работят по различен начин спрямо миналогодишните, но повечето ми серии като цяло бяха добри. Бях и доволен от поведението на автомобила, като свършихме чудесна работа по настройките. Вървим в правилната посока. Има износване, но това важи за абсолютно всеки тип гума. Иначе при суперсофт е в най-висока степен, но пък това може да се очаква. Сега нямам търпение да видя новия болид и да го тествам другата седмица.

 

Ред Бул

Марк Уебър (105 обиколки):

– Днес направих първата си дълга серия с новата кола. Някои от съперниците са наистина бързи, но като цяло тестът бе чудесен за нас. Първият и третият ден завършиха с чудесни резултати, докато вторият се оказа не толкова продуктивен, но като цяло отборът свърши перфектна работа. Свършената до момента работа от старта на изпитанията е впечатляваща.

Йън Морган (шеф на инженерния отдел за състезанията):

– Издръжливостта ни бе на ниво, а представянето – прилично. Разполагаме със солидна основа, върху която да градим за първото състезание от сезона.

 

Заубер

Серхио Перес (103 обиколки):

– Крайно съм щастлив от това как преминаха нещата днес. Бяхме доста заети и научих много неща за системите и колата, а отборът събра сериозно количество информация. Ще продължим да работи упорито, за да се подобрим – аз лично от пилотска гледна точка и като цял, разбира се, по отношение на болида. Вече нямам търпение за следващия тест на Херес и да карам пак С30.

Джеймс Кий (технически директор):

– Беше значително по-добър, в който записахме над 100 тура. Серхио изкара много време в колата и с тима. Той вече научи доста и върши прекрасна работа. След като поработихме по-дълго с болида, вече успяхме да направим някои настройки така, че колата да използва по-добре гумите, а това ни даде някои чудесни насоки за следващите изпитания. Използвахме различни смеси за първи път и установихме, че суперсофт дават висока скорост в първи тур, но представянето им пада бързо. Медиум пък са по-бързи в първа обиколка, отколкото очаквахме и определено по-издръжливи. Сега се подготвяме за Херес, където вече ще имаме нови части по програмата ни за развитие.