Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари малко разочаровани от изпуснатия шанс за победа

Ферари малко разочаровани от изпуснатия шанс за победа

53
0
Гран при на Монако,старт

Седмица, след като бяха затворени с обиколка на пистата Каталуния, Ферари се поздравиха с второ място в Гран при на Монако. В Скудерията обаче малко съжаляваха за изпуснатата възможност за победа предвид темпото на Фернандо Алонсо в надпреварата, призна шефът на отбора Стефано Доменикали.

Фернандо беше фантастичен през цялото време и дори се бори за първото място, при това до финалния метър. Победителят заслужи успеха, ние нямахме кой знае какви опции за противодействие. Няма съмнение обаче, че спирането на състезанието в края лиши пилота ни от шанса да атакува във финалните турове. За Фелипе съжаляваме още повече, тъй като той можеше да постигне добър резултат. Инцидентът с [Люис] Хамилтън го извади от борбата и се удари в бариерите. Видяхме обаче колко бързо се променят нещата в спорта ни в зависимост от характеристиките на трасетата. Ясно е, че ситуацията и в двата шампионата стана още по-трудна, но не се отказваме. Идват две надпревари, в които на хартия би трябвало да сме конкурентоспособни – допълни италианецът.

В тима се справиха с проблемите на Алонсо от събота, след като автомобилът му не бе толкова бърз, колкото в свободните тренировки и това пролича на пистата. В Монако обстоятелствата са такива, че пилотът наистина има много по-сериозно влияние върху състезание, отколкото където и да е другаде, а опитният испанец се възползва максимално от предоставените му възможности, като започна отново със страхотен старт.

Мисля, че взехме правилните решения в точните моменти. Накрая сложихме нови гуми на колата на Фернандо, за да има шанс да атакува в последните обиколки. За съжаление спирането му отне възможността, но това е Монако – трябва да приемем случилото се – заяви и Пат Фрай.

Той разкри, че DRS-ът в болида на Маса пък не е работел в първата част от състезателната дистанция, но сега във Ферари трябва да разберат каква е точната причина.

Ако системата беше наред, той можеше и да успее да се измъкне от [Нико] Розберг, да не губи толкова темпо спрямо лидерите. За Канада ще имаме някои нови неща за автомобилите. Длъжни сме да продължим развитието им, за да намалим разликата спрямо най-бързите – бе категоричен Фрай.