Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари: Мик ще има трудности през първия си сезон във F1

Ферари: Мик ще има трудности през първия си сезон във F1

2446
0
Мик Шумахер Хаас
Мик Шумахер, снимка Хаас

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че очаква Мик Шумахер да изпитва трудности в първия си сезон във F1. Младият германец е част от Академията на Ферари за млади пилоти. През този сезон той спечели титлата във F2 и си  гарантира място в отбора на Хаас за следващата година.

Немският пилот е шампион във F3 и F2, като и в двете категории постигна най-добрата си форма във втората кампания. Отборът от Маранело смята, че това може да се повтори и във F1. Запитан какво мисли за представянето на Мик, Биното сподели:

„Мисля, че в началото ще му бъде много трудно. Aко погледна представянето му до момента, обикновено той дава най-доброто от себе си във втория сезон, а не в първия. В  сравнение с това Шарл е много бърз в първата си кампания. Очаквам Мик да научи много през следващата година и да бъде много силен в близко бъдеще“, заяви Биното.

В същото време Матия Ферари смята, че Академията на Ферари подготвя състезатели както за F1, така и за италианския отбор.

„Академията произвежда пилоти, които един ден могат да карат за Ферари. Мисля, че прехвърлянето от F2 във F1 няма как да бъде директно в червения болид, защото ще бъде твърде голяма отговорност“, каза Биното.

Според него Мик трябва да изкара поне два сезона в тима на Хаас, за да има шанс да е пилот на Ферари. Най-важните неща за един състезател са постоянство и спечелване на повече точки. Очаквам той да покаже скоростта си в квалификациите и състезанията. Надявам се да има добро състезателно темпо и да завършва всяка една надпревара. Това бе една от причините да подпишем с Карлос Сайнц. Обикновено той завършва по-напред от стартовата си позиция и се надявам Мик повтори това постижение“, завърши Матия Биното.