Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари можеше да спечели при нормално състезание, смята Аривабене

Ферари можеше да спечели при нормално състезание, смята Аривабене

32
0

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене смята, че екипът му е можел да спечели Гран при на Китай при нормално развитие на състезанието. Двамата пилоти на Скудерията Кими Райконен и Себастиан Фетел се сблъскаха в първия завой след старта, в резултат на което германецът се смъкна до 8-а позиция, а Ледения остана без предно крило и се наложи да спре за смяна в бокса и изостана много.

Така и двамата трябваше да наваксват доста в хода на състезанието след това, но се справиха много добре и със силно темпо стигнаха до 2-о и 5-о място. През това време Нико Розберг се откъсна много напред и натрупа голяма преднина. Според Аривабене обаче в пряка битка Кими и Себастиан са имали шанс да застрашат позицията му.

„При нормални обстоятелства бихме имали добър шанс да спечелим, смята италианецът. – Имахме много лош късмет и е разочароващо когато тези неща се случват. Но ние трябва да продължим да упорстваме и рано или късно, надявам се да е по-скоро, ще дойде и качването на най-високото място на подиума, защото колата е добра. А стратегията беше перфектна.”

На състезанието за първи път този сезон присъстваше и президентът на Ферари Серджо Маркионе. И Аривабене смята, че босът сигурно е останал разочарован от резултата. „Той не беше доволен, както и аз, заяви още Маурицио. – Той гледа състезанието и видя обстоятелствата. Когато се случат такива неща, трябва да ги приемеш, защото не можеш да направиш нищо. Ако той беше доволен от резултата, щях да се запитам дали той е истински президент на Ферари.”