Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари може да изхвърлят Маса преди изтичането на договора му, смята Култард

Ферари може да изхвърлят Маса преди изтичането на договора му, смята Култард

70
0
Фелипе Маса

Ферари може да изхвърлят Фелипе Маса от отбора преди изтичането на договора на пилота, смята Дейвид Култард. Слухове относно бъдещето на бразилеца се носят от доста време и представянето му на писта се обсъжда многократно и съпоставя непрекъснато с това на съекипника му Фернандо Алонсо. Испанецът има една победа и осем подиума досега през сезона, докато най-доброто постижение на Маса са четири пети места.

Контрактът на Фелипе е до края на 2012 г. и отсега се правят сметки и кой ще заеме мястото му в Маранело, като за оставане почти не се говори. Резултатите му само наливат вода в мелницата на слуховете, а в ситуацията не помага и фактът, че бразилецът се оплака многократно от Люис Хамилтън (Макларън) заради ударите помежду им.

Всичко е възможно във Формула 1 – това научих през 17-те си години в спорта. Фелипе е прекрасен, много мил човек, кара с цялото си сърце, но вече не показва представяния, каквито имаше преди Унгария (където през 2009 г. претърпя катастрофа и пропусна остатъка от сезона, докато се възстанови – б.р.) – заяви Култард пред австрийска телевизия.

Според шотландеца Ферари вероятно нямат избор и ще им се наложи да изберат друг състезател.

Във Формула 1 всички са под напрежение. Дори Себастиан Фетел е сериозно натоварен, макар и по различен начин. Маса може и да е наясно, че кариерата му в F1 бавно се приближава към края си. С такива резултати няма как да е във Ферари още дълго време. От Скудерията сериозно ще огледат пилотите си, за да вземат най-доброто за тях решение за 2012 г. – допълни шотландецът.