Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари начело и в 3-ата тренировка на Сахир

Ферари начело и в 3-ата тренировка на Сахир

2275
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел бяха най-бързи и в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Бахрейн. Най-доброто време на пистата Сахир записа Льоклер – 1:29.569 мин, като изпревари съотборника си с 0.169 сек. В същото време Хамилтън и Ботас се наредиха 3-и и 4-и, със сериозно изоставане от над 0.7 сек.

В Ред Бул отново не показахa добра скорост. Макс Верстапен завърши едва 8-и, а Гасли 12-и.

Пред холандеца се класираха Ландо Норис с Макларън, Нико Хюлкенберг с Рено и Ромен Грожан с Хаас, които заеха местата от 7-о до 5-о.

Фетел първи записа бърза обиколка в сесията с гумите софт. Германецът обаче излезе от пистата в началото на 3-ия сектор. Льоклер с другия болид на Ферари нямаше достатъчно сцепление в първия сектор. След това сбърка и в последния, като изостана на 0.139 сек.

Пилотите на Алфа Ромео също излязоха на пистата рано. Кими Райконен се доближи само на 0.144 сек от Фетел, а Джовинаци бе на половин секунда. Между двамата състезатели на италианския тим се класира Рикиардо с Рено. Малко след това Грожан със софт се нареди 4-и, на 3 десети от водача.

20 минути след началото на сесията на пистата излезе и Валтери Ботас с меки гуми. Той бе с цяла половин секунда по-бърз от Фетел. Междувременно Себастиан бе изпреварен и от Дани Квят. Хамилтън пък не можа да направи бърз тур заради наличието на кола на Рейсинг Пойнт пред него.

Фетел направи нов опит с вече използвания комплект софт, като изоставането му беше 0.7 сек. А Ботас подобри времето си с няколко стотни. В следващия си опит за бърз тур Хамилтън бе с 0.095 сек по-бърз от съотборника си. Междувременно с много силна обиколка 3-и излезе Хюлкенберг с Рено. Така той напомни за отличната форма на френския тим от началото на уикенда.

Половин час след началото на тренировката и Макс Верстапен се появи на пистата. И още с първата си обиколка със софт оглави класирането. С по-твърдите медиум неговият съотборник Гасли остана на над 1 секунда.

С нов комплект софт Льоклер без проблеми поведе, записвайки 1:29.569 мин. На 0.169 сек зад него се нареди Фетел също с нови меки гуми.

Ботас в същото време се отказа от бързата си обиколка и се прибра в бокса. Той изглежда не беше доволен от нещо по колата си.

В последните минути пилотите масово направиха по още една бърза обиколка с меките гуми. Хамилтън излезе на 3-о място, но бе на 0.7 сек от Льоклер. Ботас допусна грешка в последния завой и не можеше да се надява на нещо повече от 4-а позиция на 0.8 сек. Грожан се нареди 5-и, Хюлкенберг 6-и, а Норис 7-и. Всички те изпревариха Верстапен, останал едва 8-и, на над 1 сек от пилотите на Ферари.