Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари наказани от липсата на гуми

Ферари наказани от липсата на гуми

53
0

И двамата пилоти на Ферари успяха да влязат в последната част на квалификацията, но бяха принудени да се приберат около минута и половина по-рано от останали и по този начин не успяха да вземат максимума от подобряващото се непрекъсната трасе. Маса и Райконен се класираха на осма и девета позиция, с изоставане от повече от 2 сек от върха. Разликата между двамата пилоти обаче бе едва 0,1 сек.

“Тази квалификация бе лотария”, заяви Маса след края на квалификацията. “Първо бе сухо, после мокро, накрая отново изсъхна. Можеше да се представим и по-добре, но можеше да сме и по-зле. Не подскачам от радост от осмото си място, но то не е толкова лошо. Имаме добра стратегия и целта ни е да влезем в точките. Място на подиума обаче ще е трудно за достигане.”

 “Доста сложна сесия, в която условията се променяха непрекъснато”, каза от своя страна Райконен. “Поради причина е трудно да се каже дали резултатът отговаря на истинското съотношение на силите. Бяхме наказани от липсата на нов комплект меки гуми в края на третата част. Смятам, че при нормални условия щяхме да постигнем по-добри позиции.

Мисля, че сме добре подготвени за състезанието. Имаме добра стратегия и ще се опитаме да направим всичко по силите ни, още повече, че времето отново може да бъде променливо.”

 “Сутринта бяхме много доволни от поведението на колите ни на сухо”, обясни шеф инженерът Крис Дайер. “В квалификацията обаче условията се променяха непрекъснато. Така че за нас донякъде е успех да вкараме и двете коли в третата част.

Липсата на нов комплект меки гуми определено ни струваше скъпо. Затова решихме да караме с повече гориво на борда, за да опитаме да спечелим с това предимство за състезанието утре. Голяма роля ще играе и времето. Надяваме се на старта да просперираме и от системата KERS, защото старт финалната права тук е доста дълга.”

 “Добър резултат като цяло”, констатира тим шефът Стефано Доменикали. “И двете ни коли влязоха в последната част на квалификацията, което бе и главната ни цел.

 Това не бе лесно, защото с изключение на двата тима, които се борят за титлата, силите на другите са доста изравнени. Някои отбори дори са отбелязали забележителен напредък. Състезанието утре може да стане много интересно, предвид промените във времето. Искаме разбира се и двамата ни пилоти да вземат точки. Трябва да използваме всеки шанс, който ни се открие.”