Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не бързат да определят съотборника на Алонсо за догодина

Ферари не бързат да определят съотборника на Алонсо за догодина

12
0
Стефано Доменикали,Фелипе Маса

Ферари не бързат да определят и обявят кой ще е съотборник на Фернандо Алонсо през 2013 г. във Формула 1. Вчера бе обявено, че Ред Бул са преподписали за още година с Марк Уебър, чието име бе едно от спряганите за Маранело. Австралиецът призна, че е водил разговори със Скудерията, но решението му е да остане с досегашния си тим.

Уебър обаче бе само един от пилотите, пращани от различните слухове във Ферари на мястото на Фелипе Маса. Освен това бразилецът има наистина добри представяния в последните стартове (от Гран при на Монако насам) и това може да убеди хората в Маранело да го задържат за още един сезон.

Шефът на тима Стефано Доменикали заяви, че отборът ще изчака преди да реши какво иска да прави. Той сподели след състезанието във Великобритания, че е особено доволен за Маса и според него пилотът си е върнал добрата форма.

Непрекъснато повтарям, че не бързаме – заяви италианецът още преди новината за удължаването контракта на Уебър. – Щастлив съм, че Фелипе бе четвърти на Силвърстоун. Той нямаше късмет във Валенсия, но мисля, че грижите му поприключиха. Доволен съм, че след толкова труден старт вече е във форма и наистина се надявам да продължи така до края на сезона.

Маса има подкрепата и на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло. Маркизът сподели, че спечелените от него точки на Силвърстоун са помогнали за придвижването на тима на втора позиция в подреждането при конструкторите.

Много съм доволен да видя Фелипе толкова бърз, да се бори така упорито и постоянно през целия уикенд. Това определено бе важно и за него, и за нас, защото ни помогна да напреднем в класирането на отборите – заяви Ди Монтедземоло.