Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не може да разчита на проблемите на съперниците, категоричен е Доменикали

Ферари не може да разчита на проблемите на съперниците, категоричен е Доменикали

45
0
Фернандо Алонсо

Стефано Доменикали заяви, че Ферари не могат да разчитат на проблеми на съперниците си в битката за световната титла във Формула 1 този сезон. Фернандо Алонсо още веднъж демонстрира способността си да извлича максимума от всяка ситуация, като от пети на грида финишира трети в Гран при на Сингапур и се качи на подиума. Това бе осмо класиране на почетната стълбичка за двукратния световен шампион в 14-те старта от началото на сезона.

Авансът на испанеца в генералното класиране обаче бе намален до 29 точки (за победа се взимат 25) от спечелилия старта в Сингапур Себастиан Фетел (Ред Бул). Именно това провокира Доменикали да заяви, че сега е от изключително значение Ферари да подобрят скоростта на своя F2012 за решителните надпревари от първенството. Италианецът все пак подчерта, че е важно качеството, а не количеството на нови елементи. През последния състезателен уикенд например Ферари се отказаха да използват ново задно крило в събота сутринта.

До финала на сезона има шест надпревари. Очевидно е, че направихме крачка напред по отношение на скоростта, но не може да разчитаме на проблемите в представянето на съперниците – обясни Доменикали. – Трябва да подобрим автомобила си на трасетата, изискващи максимално аеропритискане. В същото време не бива да прекаляваме – по-добре е да имаме няколко неща, които работят, отколкото прекалено много и съответно ненужни компоненти.

Издръжливостта на болидите също е от жизненоважно значение, продължи шефът на Скудерията анализа си, с оглед на грижите, изпитвани в последните стартове от Макларън и Ред Бул.

Колкото повече напредва шампионатът, толкова по-висока цена се плаща за всяка една грешка – добави Доменикали.

Алонсо се съгласи с него, че Ферари няма да се справят, ако продължават да се класират на трета редица в квалификацията.